КОНФЛІКТ ПОКОЛІНЬ У ДРАМІ ЛУТЦА ХЮБНЕРА «СЕРЦЕ БОКСЕРА» - Рязанцева, Анна Костянтинівна (Молодий дослідник, 2023)
У статті зосереджено увагу на проблемі конфлікту поколінь, ейджизму та шляхів подолання дискримінації літніх людей у драмі Лутца Хюбнера «Серце боксера». Конфлікт поколінь виникає щоразу, коли інтереси чи ідеали одного покоління відкрито зіштовхуються з інтересами чи ідеалами іншого. Постає питання чи існує вирішення проблеми конфлікту поколінь, і яким його бачить автор у своєму літературному творі. У статті означену проблему розглянуто на прикладі п’єси німецького драматурга та режисера Лутца Хюбнера «Серце боксера», в якій тема міжпоколінного конфлікту є домінантною. Крім того автором запропоновано шляхи вирішення даного конфлікту та подолання стереотипних і дискримінаційних уявлень про вік.