ПУРИЗАЦІЯ ЯК ОДНА З ТЕНДЕНЦІЙ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ КІНЦЯ ХХ – ПЕРШОЇ ЧВЕРТІ ХХІ СТОРІЧЧЯ - Змієвець, Маргарита (Молодий дослідник, 2025)
У статті проаналізовано теоретичні засади вивчення пуризації, висвітлено погляди науковців щодо визначення поняття «пуризм». Виокремлено три основні категорії пуризмів, проаналізовано їх функціонування та здійснено поділ названих одиниць на тематичні групи. Продемонстровано приклади слів у виокремлених категоріях.