ІНТЕРНЕТ-МАРКЕТИНГ ЯК КЛЮЧОВИЙ ІНСТРУМЕНТ ПРОСУВАННЯ СУЧАСНИХ ПРОДУКТІВ І ПОСЛУГ - Киба, Сергій (Молодий дослідник, 2025)
У статті розглянуто інтернет-маркетинг як ключовий інструмент просування сучасних продуктів і послуг у контексті інформаційно-комунікаційного середовища. Проаналізовано сучасні наукові підходи до визначення сутності та структури інтернет-маркетингу, зокрема його взаємозв’язок із цифровим маркетингом і соціальними комунікаціями. Здійснено систематизацію етапів реалізації маркетингових стратегій у цифровому просторі: аналітика аудиторії, формування контент-стратегії, вибір каналів комунікації, застосування інструментів просування та оцінювання ефективності. Особливу увагу приділено ролі соціальних мереж як середовища масової індивідуалізації комунікацій і взаємодії бренду зі споживачем. У роботі підкреслено міждисциплінарний характер інтернет-маркетингу, що поєднує економічні, лінгвістичні та комунікаційні аспекти. Автор робить висновок, що інтернет-маркетинг виступає не лише технічним, а й комунікаційно-смисловим інструментом побудови взаємин між бізнесом і аудиторією, сприяючи формуванню довіри, лояльності та сталого розвитку бренду.