ХАБИ В УНІВЕРСИТЕТСЬКИХ БІБЛІОТЕКАХ ЯК ПРОСТОРИ ІНКЛЮЗИВНОСТІ - Рава, Вікторія (Молодий дослідник, 2025)
У статті досліджуються хаби, зокрема порушуються питання визначення поняття «хаб» і його співвідношення з коворкінгом, значення навчального простору та важливості безпечного середовища в умовах війни, участі бібліотек у створенні хабів, аналізуються приклади функціонування хабів у різних університетах, розглядається досвід студентських ініціатив зі створення хабів, окреслюються рекомендації щодо організації офлайн-хабів цифрової освіти (платформа «Дія.Освіта»), а також розповідається про діяльність смартукриттів CLUST SPACE.