РЕЦЕПЦІЯ ТВОРЧОСТІ ДОННИ ТАРТТ У ЗАРУБІЖНОМУ І УКРАЇНСЬКОМУ ЛІТЕРАТУРОЗНАВСТВІ - Журба, Крістіна (Молодий дослідник, 2025)
У статті здійснено огляд літературознавчих розвідок, присвячених дослідженню творчості Донни Тартт, зокрема романів «Таємна історія», «Маленький друг», «Щиголь». Виокремлено пріоритетні напрями студіювання: інтермедіальність та алюзивність роману «Щиголь» у працях О. Козій, Т. Кушнірової, Ю. Шульженко; наративні стратегії та проблема «хибного наративу» (А. Твідді), тема контролю в «Таємній історії» (М. Ґріп), а також екзистенційно-естетична парадигма роману «Щиголь» (Л. Радичова.). Окреслено перспективи подальших досліджень.