РЕЦЕПЦІЯ ТВОРЧОСТІ А.С. БАЄТТ В УКРАЇНСЬКОМУ ЛІТЕРАТУРОЗНАВСТВІ - Кобилинський, Олександр (Молодий дослідник, 2025)
У статті здійснено огляд наукового доробку українських літературознавців, присвяченого творчості британської письменниці А.С. Баєтт. Зауважено, що попри вагомий статус авторки у світовому літературному процесі, українська рецепція її прози перебуває на етапі становлення. Узагальнено ключові розвідки (О. Анненкова, О. Бойніцька, Д. Дроздовський, А. Шевкун та ін.), у яких творчість А.С. Баєтт розглядається крізь призму постмодерніської поетики, феміністичної критики, інтертекстуальності, історіографічного метароману та студій перекладу. З’ясовано, що дослідницький фокус зосереджується на романах «Одержимість» («Possession») та диптиху «Янголи і комахи» («Angels & Insects»), тоді як пізня романістика та мала проза потребують досліджень. Окреслено перспективи подальших студій, які полягають у поглибленні перекладознавчих аспектів та розширенні методологій для цілісної інтеграції творчості А.С. Баєтт в українське літературознавство.