ТРАНСФОРМАЦІЯ КОНТЕНТУ ПРО АДАПТАЦІЮ УКРАЇНСЬКИХ МІГРАНТІВ НА ПРИКЛАДІ YOUTUBE-КАНАЛУ «УКРАЇНЦІ В НІМЕЧЧИНІ» (2022–2026) - Друзь, Ольга (Молодий дослідник, 2026)
У статті здійснено спробу проаналізувати еволюцію тематичного наповнення YouTube-контенту про українську міграцію на прикладі каналу «Українці в Німеччині» Міли Артюшенко. Дослідження демонструє, що тематика відео змінювалася синхронно з новими потребами українців: від кризового виживання на початку війни до питань адаптації, працевлаштування та рефлексії над соціальним статусом. YouTube у таких випадках виступає своєрідним індикатором етапів інтеграції мігрантів, фіксуючи перехід від стану виживання до формування нових моделей самореалізації.