СУЧАСНІ БІБЛІОТЕЧНІ ХАБИ ЯК ОСЕРЕДОК ЛІТЕРАТУРНОГО РОЗВИТКУ ДІТЕЙ І ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ (НА ПРИКЛАДІ БІБЛІОТЕЧНОГО ХАБУ №115 м. Києва) - Міщенко, Анастасія (Молодий дослідник, 2026)
У статті досліджено трансформацію сучасної дитячої бібліотеки в бібліотечний хаб як багатофункціональний культурно-освітній простір. Проаналізовано роль бібліотечного хабу у формуванні читацької культури дітей, розвитку мовної компетентності та популяризації української літератури. Особливу увагу приділено інтерактивним формам роботи, що сприяють активізації читацької діяльності та соціалізації дітей. На прикладі діяльності бібліотеки №115 Деснянського району м. Києва доведено ефективність впровадження інноваційних підходів у бібліотечній практиці. Визначено перспективи подальшого розвитку бібліотечних хабів як осередків неформальної освіти.