ПРОБЛЕМА ЕЙБЛІЗМУ В БІБЛІОТЕКАХ УКРАЇНИ - Ковбаса , Валерія Олександрівна (Молодий дослідник, 2024)
Дослідження розглядає актуальні питання стосовно відповідного ставлення до осіб з інвалідністю в сучасному суспільстві. В роботі наголошено на важливості використання толерантної термінології та дотримання етики у спілкуванні для створення адаптивного та поважного середовища для всіх членів громади. Дослідження обґрунтовує необхідність розроблення та впровадження нових етичних стандартів у роботі бібліотек та інформаційних установ для уникнення проявів ейблізму. Також розглядаються основні аспекти ейблізму та надаються рекомендації щодо етичного спілкування та підходу до осіб із здоров’ям, що потребує підтримки.