«НЕ ДІВЧИНА, А ЗАКРИТА КНИГА»: ОБРАЗ ДЖЕННІ ЦЗИНЬ У РОМАНІ КЕВІНА БАРРІ «МІСТО БОУГАН» - Наконечна , Неля Олександрівна (Молодий дослідник, 2024)
Дослідження присвячене з’ясуванню художніх засобів конструювання образу Дженні Цзинь у романі Кевіна Баррі «Місто Боуган». Цей жіночий персонаж є символом непередбачуваності та багатовекторності. Дженні Цзинь впродовж твору змінює своє місце в системі персонажів твору – від дівчинки-вбивці, яку «варто тримати на оці», до очільниці найважливішого в місті злочинного угруповання Стиляг. Сутність головної героїні досліджується через аналіз зображення її зовнішності, стилю одягу, гендерної ідентичності, стосунків з іншими персонажами тощо.