БІОГРАФІЇ БОРИСА ГРІНЧЕНКА ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ XX СТОЛІТТЯ: ЖАНРОВІ МОДИФІКАЦІЇ - Попова, Ольга Вікторівна (Молодий дослідник, 2024)
У статті здійснено спробу окреслити межі жанру біографії, проаналізувати структуру і зміст біографій Рудниченка С., Смілянського Л. та Плевака М., окреслити вплив ідеології на сприйняття особистості Бориса Грінченка. Авторка робить висновок про те, що здійснений аналіз біографічних праць про Бориса Грінченка демонструє різну міру їх належності до жанру біографії. Хоча усі три роботи прагнуть охопити аспекти життя і творчості Бориса Грінченка, вони відрізняються структурними елементами, джерельною базою та ідеологемами.