ОСОБЛИВОСТІ НЕОЛОГІЗМІВ В УКРАЇНСЬКОМОВНОМУ СЕГМЕНТІ СОЦІАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ «ТВІТТЕР» (ФУНКЦІЙНО-СТИЛІСТИЧНИЙ АСПЕКТ) - Козка, Давид Віталійович (Молодий дослідник, 2024)
У статті окреслено й проаналізовано функційно-стилістичні параметри неологізмів в українськомовному сегменті соціальної мережі «Твіттер». Матеріалом дослідження слугували понад дві тисячі українськомовних дописів у соціальній мережі «Твіттер» за 2020 – 2024 роки. Схарактеризовано стилістичні особливості неологізмів у досліджуваній мережі. Виявлено основні функції неологізмів в українськомовному сегменті соціальної мережі «Твіттер» – номінативну, комунікативну функції, функцію привернення уваги, а також когнітивну й прагматичну.