ВИКРИТТЯ ГЕНДЕРНОЇ ДИСКРИМІНАЦІЇ У П’ЄСІ СИБІЛЛЕ БЕРҐ «DIE DAMEN WARTEN» («Дами чекають») - Гернец, Юлія Юріївна (Молодий дослідник, 2023)
У статті розкрито проблематику гендерної дискримінації, антидискримінації та гендерних стереотипів у світлі літературознавства. Гендерна дискримінація характеризується приниженням та стереотипізацією людей залежно від їх гендерної ідентичності, особливо це стосується жінок. У статті цю проблему розглянуто на прикладі твору німецько-швейцарської письменниці Сибілле Берґ, яка у своїй п’єсі «Die Damen warten» показала світ, де дискримінація людей за ознаками статі та віку досягла нечуваних масштабів: немолодих жінок примусово відправляють у підземні міста, аби ті не заважали молоді насолоджуватися життям.