СИНТАКСИЧНІ ВИЯВИ ЕКСПРЕСИВНОСТІ В ПОЛІТИЧНОМУ ДИСКУРСІ (НА МАТЕРІАЛІ ВИСТУПІВ В.КЛИЧКА) - Мамот, Олександра Сергіївна (Молодий дослідник, 2024)
У статті здійснено спробу проаналізувати мовні конструкції на позначення експресивності в політичному дискурсі. Наголошено про те, що експресивність має звʼязок з емоційністю, але не тотожна їй. Досліджено функційне значення експресивних синтаксичних конструкцій, а також з’ясовано функційно-комунікативні вияви засобів експресивного синтаксису в політичному дискурсі.