ПОЛЬСЬКІ ФРАЗЕОЛОГІЗМИ ІЗ ЗООНІМНИМ КОМПОНЕНТОМ - Мегедь, Марина Євгенівна (Молодий дослідник, 2024)
Статтю присвячено фразеології польської мови. Порушено актуальну для полоністики проблему – аналіз використання іменників на позначення назв тварин у польських ідіомах. Виявлено, що значна кількість польських фразеологізмів схожі на українські, але саме через це вони й вводять нас в оману, оскільки мають зовсім інше значення. У розвідці проведено глибокий аналіз семантики фразеологізмів, досліджено явища синонімії та антонімії, визначено абсолютні синоніми, виокремлено національні особливості. Установлено, що товариські стосунки між нашими народами суттєво впливають на лексику та фразеологію, збагачуючи і доповнюючи одна одну.