ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ СПОРТИВНИХ ЖАРГОНІЗМІВ У СУЧАСНОМУ УКРАЇНСЬКОМОВНОМУ ІНТЕРНЕТ-ДИСКУРСІ - Гамчук, Іванна Вікторівна (Молодий дослідник, 2025)
У статті проаналізовано функціональні особливості спортивних жаргонізмів на матеріалі українськомовного інтернет-дискурсу. Продемонстровано приклади вживання спортивної лексики обмеженого вжитку в засобах масової інформації. Проаналізовано функції, які виконує спортивна соціолектна лексика в сучасному інтернет-контенті. Уведено до наукового обігу понад 140 нових, досі не зафіксованих у словниках спортивних жаргонізмів.