КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ ЯК СКЛАДНИК КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ БАКАЛАВРІВ - Дуда, Владислав Віталійович; Плужник, Оксана Василівна (Молодий дослідник, 2025)
У статті розглядається важливість критичного мислення як ключової компетентності для майбутніх фахівців на сучасному ринку праці. Оскільки професійна діяльність вимагає не лише знань, але й здатності аналізувати інформацію, приймати обґрунтовані рішення та адаптуватися до змін, критичне мислення стає необхідним інструментом у освітньому процесі. Проаналізовано існуючі дослідження, що підкреслюють багатогранність критичного мислення, його складники та підходи до формування цієї компетентності в освітніх установах. Визначено методи, що сприяють розвитку критичного мислення у студентів, такі як проєктний метод, кейс-метод, дискусії та аналіз критичних текстів.