БІОГРАФІКА ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА: У ПОШУКАХ ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ - Лейєр, Єлизавета Юріївна (Молодий дослідник, 2025)
У статті розглянуті аспекти біографічної літератури для дітей та юнацтва з метою запропонувати теоретичну модель літературного портрету. Для досягнення мети було проаналізовано стан розробки проблеми та ситуацію на видавничому ринку (на базі книжкової платформи «Yakaboo»), охарактеризовано вікові особливості читача. На основі аналізу біографій в шкільних підручниках з української літератури для 9-го класу Олени Міщенко та Олександра Авраменка були визначені основні тенденції та принципи написання біографій.