СТРАТЕГІЇ БІОГРАФІЧНОГО ПИСЬМА В ІЛЮСТРОВАНІЙ ЕНЦИКЛОПЕДІЇ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ - Матвієнко, Ольга Віталіївна (Молодий дослідник, 2025)
У статті розглядається реалізація міждисциплінарного проєкту «Борис Грінченко: 99 фактів життя і творчості: ілюстрована енциклопедія» з метою виявлення особливостей зображення постаті Бориса Грінченка в біографічних виданнях для тинейджерів. У результаті аналізу виокремлено ключові аспекти, що сприяють формуванню позитивного іміджу діяча серед молоді, а також визначено, як ілюстрації та подача матеріалу впливають на сприйняття біографії.