РОЛЬ МУЗИЧНОГО СУПРОВОДУ У СТВОРЕННІ ЕМОЦІЙНОГО НАПРУЖЕННЯ ТА ДРАМАТИЗМУ В КІНО: АНАЛІЗ ФІЛЬМІВ КРІСТОФЕРА НОЛАНА - Рожко, Дарина Юріївна (Молодий дослідник, 2025)
У цій статті проаналізовано роль музичного супроводу у створенні емоційного напруження та драматизму в кіно. Об’єктом дослідження стали фільми відомого режисера Крістофера Нолана, зокрема такі його знакові картини, як «Інтерстеллар», «Дюнкерк» і «Початок». Під час дослідження розглядаються теоретичні основи використання музики в кіно, визначається її емоційна функція та механізм впливу на глядачів. Проведено аналіз конкретних сцен, де за допомогою музики значно підсилюється напруження. Окрему увагу приділено творчості композитора Ганса Ціммера, чия музика стала невід’ємною частиною фільмів К. Нолана.