ҐЕНЕЗА ЖАНРУ ГОРОР В УКРАЇНСЬКІЙ ЛІТЕРАТУРІ - Трофименко, Анастасія Валентинівна (Молодий дослідник, 2023)
У статті проаналізовано історію й жанрову систему становлення української літератури жахів, генетичну й типологічну еволюційну структуру жанру літератури жахів у літературознавстві; висвітлено її роль у сучасній епосі на прикладі жанру горор. Розглядаючи витоки жанру жахів у літературі, можна простежити поєднання містики, таємничості та міфологічної образності, які з плином літератури набувають нових ознак.