ПОЕТИКА ПОРТРЕТУ ТА ЕМОЦІЙНОЇ ТОНАЛЬНОСТІ ЗБІРКИ ОПОВІДАНЬ РОМАНА ІВАНИЧУКА «ПРУТ НЕСЕ КРИГУ» - Запорожець, Оксана Олександрівна (Молодий дослідник, 2025)
У статті проаналізовано поетику портрету та емоційної тональності збірки оповідань Романа Іваничука «Прут несе кригу». Основну увагу зосереджено на тому, як художні деталі зовнішності й емоційні реакції персонажів (жести, погляди, сльози тощо) стають засобом поглиблення психологізму оповідань. Дослідження показує, що саме через портретні елементи та емоційну насиченість автор формує цілісний художній світ, де важливою є не лише подія, а передусім – внутрішній стан людини.