ДІАЛЕКТИЗМИ НА ПОЗНАЧЕННЯ ПРЕДМЕТІВ ПОБУТУ В ЕЛЕКТРОННИХ МАСМЕДІА ПЕРШОЇ ЧВЕРТІ ХХІ СТОРІЧЧЯ - Коханевич, Марія (Молодий дослідник, 2025)
У статті проаналізовано тематичні групи діалектної лексики на позначення предметів побуту в електронних масмедіа першої чверті XXI століття. Виявлено, що в дискурсі сучасної періодичної преси України простежуємо досить часте вживання лексичних і семантичних діалектизмів. У результаті аналізу значного фактичного матеріалу було з›ясовано, що найбільш часте вживання діалектизмів у названих медіа засвідчено в говорах південно-західного наріччя. В північному та південно-східному наріччях такі лексеми застосовуються, але в меншому обсязі.