ЗВ’ЯЗКИ БІБЛІОТЕЧНОЇ ТА РЕСТОРАННОЇ ГАЛУЗЕЙ - Воробйова, Марія Сергіївна (Молодий дослідник, 2023)
Практика зі створення нових просторів у вигляді кафетеріїв, кав’ярень, кафе вже давно стала частиною життя багатьох закордонних бібліотек. Наразі починають з’являтися схожі варіанти і в українських закладах. Вони є ще одним місцем для відпочинку користувачів, який подобається всім. Попит цього питання постійно зростає з-поміж великої кількості людей. Мета дослідження – окреслити перспективи створення закладів харчування різного типу в бібліотеках та аналіз закордонного досвіду; прослідкувати можливий попит на нові простори з-поміж українських користувачів. Увагу приділено досвіду закордонних бібліотек та одному з варіантів просторів, що існує в Україні.