МОВНИЙ ПОРТРЕТ ХЕРСОНЩИНИ ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ ОНІМНИХ ОДИНИЦЬ - Шевель, Аліна (Молодий дослідник, 2025)
У статті проаналізовано найвагоміші праці дослідників у царині топоніміки. Публікація присвячена дослідженню рідного краю через ойконімні одиниці, прокоментовано такі власні назви: Херсон, Гола Пристань, Каховка, Олешки, Скадовськ (астіоніми); Чонгар, Воскресенка, Новотроїцьке (комоніми); найменуванню Чорного та Азовського морів (пелагогіми); річку Дніпро (потамонів); Бирючий острів (інсулонім). Особливу увагу приділено моєму рідному селу - Воскресенка, з’ясовано та систематизовано назви вулиць (годоніми) та прилеглих топонімів.