ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА РОЗШИРЕННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ ГЕНЕАЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Голуб, Ірина (Молодий дослідник, 2025)
У дослідженні проаналізовано вплив інноваційних технологій на розширення можливостей генеалогічних досліджень. Розглянуто цифровізацію архівних, документів генеалогічного характеру, вклад FamilySearch International та державних архівів України у створення цифрового фонду генеалогічної документації, презентацію генеалогічної інформації у соціальних мережах, можливості автоматичного зчитування рукописів і краудсорсингові моделі індексування.