СОЦІАЛЬНА ВІДЕОРЕКЛАМА В УКРАЇНІ - Пашко, Іванна Ярославівна (Молодий дослідник, 2023)
У статті вивчено український ринок соціальної відеореклами, її значення, принципи та феномен, який полягає у поєднанні мистецтва, соціальної політики та впливу на формування громадської думки. Авторка зазначає, що соціальна реклама не має на меті отримання прибутку, а спрямована на досягнення суспільно корисних цілей та популяризацію загальнолюдських цінностей. Вона повинна зачіпати актуальні проблеми, які хвилюють суспільство та привертають увагу цільової авдиторії, змінити ставлення людей до проблем, запобігати їх поширенню та формувати нові соціальні цінності.