АНТИУТОПІЯ ТА ПОПУЛІСТСЬКІ НАРАТИВИ КРІЗЬ ПРИЗМУ СТРАХУ ПЕРЕД МАЙБУТНІМ У РОМАНІ «МЕЛАНХОЛІЇ ОПОРУ» ЛАСЛО КРАСНАГОРКАЇ - Сербін, Ольга; Кузьмик, Юлія (Молодий дослідник, 2026)
У статті запропоновано синтез мистецько-літературного та футурологічного вчення, екзистенційних мотивів та художнього буття сучасного мистецького твору, спроєктованого на сучасного читача і людину ХХІ століття загалом. Саме цей зріз – прогностично-мистецький і художньо-філософський –дозволяє говорити про власний вклад дослідниці як читачки, спостерігачки та інтерпретаторки реальної та художньої дійсності. У статті досліджено важливість та актуальність творчості Ласло Краснахоркаї для майбутнього людства через екзистенційні та футуристичні мотиви страху у творі-антиутопії цьогорічного Нобелівського лауреата з літератури.