МАЙБУТНЄ БІБЛІОТЕК XXI СТОЛІТТЯ: ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - Галабурда, Інна Володимирівна (Молодий дослідник, 2024)
Стаття присвячена майбутньому бібліотек XXI століття: перспективам їх розвитку. Актуальність визначається вивченням нових перспектив та стратегій розвитку нових українських бібліотек, що нині потребує великої уваги. Перспектива полягає у певній необхідності усунення суттєвих протиріч між традиційною некомерційною діяльністю, які переходять у діяльність новітніх сучасних бібліотек, які виробляють та надають інформаційну продукцію та послуги споживачам. Сьогодні назріла гостра потреба відродження бібліотечної справи на основі інноваційного підходу. Особливу увагу слід приділити стратегіям та концепціям розвитку бібліотек України, стратегічним напрямкам дій та підготовці шляхів реформування бібліотечної справи у нашій країні.