ТРИПІЛЬСЬКА КУЛЬТУРА В ОНЛАЙНОВИХ КОЛЕКЦІЯХ - Горяінова, Олександра Олексіївна (Молодий дослідник, 2024)
Статтю присвячено розробці сучасного проєкту Трипілля на онлайн-ресурсах. Аналіз специфіки відтворення експонатів у 3D формат та розміщення їх на сайті. На основі цього проєкту охарактеризовується створення високих технологій на онлайн-платформах з метою огляду артефактів і експонатів на відстані. У статті висвітлено проблематику використання нового мобільного додатку та першим відкритим онлайн-ресурсом Tripillya.com і як це в подальшому буде сприяти розвиткові й популяризації інноваційних технологій у галузі культури.