ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ У СУЧАСНИХ БІБЛІОТЕКАХ - Пашко, Іванна Ярославівна (Молодий дослідник, 2024)
Розвиток бібліотечної галузі характеризується інтеграцією в сучасне цифрове суспільство. Цей процес сьогодні неможливий без використання технологій штучного інтелекту, адже він трансформує підходи в інформаційно-бібліотечному обслуговуванні. Штучний інтелект може не тільки допомогти фахівціям бібліотечної справи підвищити ефективність, точність, відповідність інформаційних послуг, а й підвищити їх якість та інформативність. Мета дослідження – ознайомитися з можливими принципами застосування штучного інтелекту, порівняти переваги і недоліки цієї системи для бібліотечних установ.