ОСОБЛИВОСТІ СЛОВОТВОРЕННЯ СПОРТИВНИХ ЖАРГОНІЗМІВ У СУЧАСНОМУ УКРАЇНСЬКОМОВНОМУ ІНТЕРНЕТ-ДИСКУРСІ - Гамчук , Іванна Вікторівна (Молодий дослідник, 2024)
У статті проаналізовано особливості словотворення спортивних жаргонізмів на матеріалі українського інтернет-дискурсу. Продемонстровано зразки вживання спортивних жаргонізмів у сучасних засобах масової інформації, що наявні в електронному вигляді, та виявлено й розглянуто продуктивні способи словотвору (семантична деривація, суфіксація, універбація та нульсуфіксація), які слугують деривації нових соціолектних лексем царини спорту. Уведено до наукового обігу понад 120 нових, досі не зафіксованих у лексикографічних працях спортивних жаргонізмів.