АСПЕКТИ ДУХОВНОСТІ У ТВОРЧОСТІ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА - Ковальська, Вікторія Ярославівна (Молодий дослідник, 2024)
У статті здійснено спробу проаналізувати аспекти духовності у поезії Василя Симоненка, з’ясувати художні особливості втілення духовних категорій у творах, визначити їхню функцію у моделюванні художньої картини світу. Авторка робить висновок про те, що аспекти духовності у поезії Василя Симоненка розкривають всі життєві цінності, громадянську позицію та моральність поета. Художнє осмислення репрезентативних для митця ідей духовності визначається цілісною філософською концепцією розкриття ціннісних орієнтирів особистості.