РОЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В СУЧАСНОМУ УКРАЇНСЬКОМУ СУСПІЛЬСТВІ - Кушнір, Інна Олександрівна (Молодий дослідник, 2025)
У цій статті досліджується роль української мови як важливого чинника національної ідентичності в сучасному українському суспільстві. Особлива увага приділяється аналізу соціального статусу української мови, її впливу на формування національної свідомості, а також політиці державної підтримки та популяризації української мови. Розглядаються також основні виклики та перспективи розвитку української мови в різних сферах життя.