РОЛЬ БІБЛІОТЕК У ПРОМОЦІЇ ЧИТАННЯ З-ПОМІЖ ДІТЕЙ І ПІДЛІТКІВ - Левінчук, Поліна Олегівна (Молодий дослідник, 2025)
Швидкий розвиток технологій створює серйозну конкуренцію для книг, відволікаючи молодь від читання. Це призводить до зниження рівня грамотності, збіднення словникового запасу та загального інтелекту. Книги ж, як відомо, розвивають мову, мислення та уяву. Недостатня кількість читання негативно впливає на освіту, культуру та майбутнє покоління.