ЛЕКСИКА В ПОЛІТИЧНОМУ МОВЛЕННІ Д. КУЛЕБИ: РІЗНОВИДИ ЗАГАЛЬНОВЖИВАНИХ СЛІВ, ФАХОВА ЛЕКСИКА ТА МАРКОВАНІ СЛОВА - Оліферук, Вікторія Сергіївна (Молодий дослідник, 2025)
У статті проаналізовано особливості використання різнопланової лексики в політичному мовленні колишнього міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. Виявлено та розглянуто основні тематичні групи як нейтральних загальновживаних лексем, так і стилістично забарвлених слів, задіяних ексглавою МЗС у процесах номінації та комунікації. Окрему увагу приділено різним видам термінологічної лексики в мовленні ексміністра Дмитра Кулеби.