ВПЛИВ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ НА ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ КІБЕРБЕЗПЕКИ ЗДОБУВАЧІВ - Плужник, Артем Леонідович; Доброскок, Ірина Іванівна (Молодий дослідник, 2025)
У статті розглядається важливість формування критичного мислення у здобувачів освіти в умовах зростаючих кіберзагроз, зокрема під час війни в Україні. Підкреслюється, що критичне мислення не лише сприяє технічній грамотності, а й розвиває аналітичні здібності, необхідні для адекватної оцінки інформації, що є ключовим у запобіганні кіберінцидентам. У статті висвітлюються методи та інструменти, які сприяють формуванню культури кібербезпеки серед молоді. Обґрунтовується, що ефективне навчання критичному мисленню дозволяє здобувачам успішно орієнтуватися в інформаційному просторі, уникати маніпуляцій і приймати обґрунтовані рішення, що є необхідним для особистої та суспільної безпеки.