РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ ОБРАЗУ ЖІНКИ-ВОЇНА ЯК АРХЕТИПУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ - Середа, Софія Русланівна (Молодий дослідник, 2025)
У статті досліджено репрезентацію образу жінки-воїна як (символу) архетипу національної ідентичності. Тенденцію розвитку образу розглянуто через призму історії, культури та сучасних воєнних конфліктів. Розкрито соціальний та психологічний вплив цього образу на суспільство і його значення для формування національної ідентичності.