МОТИВ ГРИ В РОМАНІ А. БАРІККО «МОРЕ-ОКЕАН»: ЕКЗИСТЕНЦІЙНИЙ ВИМІР - Стужна, Валерія Валентинівна (Молодий дослідник, 2025)
У статті здійснено спробу проаналізувати художню репрезентацію мотиву гри в романі Алессандро Барікко «Море-океан». Мотив гри досліджено як метафору життєвих випробувань і самопізнання, розкриваючи її значення через екзистенційний вимір боротьби між життям і смертю. Особливу увагу приділено ігровим структурам, які містять філософські ідеї і є засобом осмислення сенсу існування персонажів. З’ясовано, що гра в романі є важливим сюжетним елементом, рушієм інтриги, засобом розкриття глибоких внутрішніх конфліктів і пошуку свободи волі.