ІСТОРИЧНІ МІКРОТОПОНІМИ МІСТА КИЄВА: ФУНКЦІЙНО-СЕМАНТИЧНІ ВИЯВИ : (на матеріалі мікротопонімів Кудрявець і Копирів кінець) - Алєксєєва , Олександра Юріївна (Молодий дослідник, 2025)
У статті проаналізовано мікротопоніми через систему етимологічних, структурних та семантичних виявів. Проаналізовано виникнення топонімів та історичні передумови їхнього розвитку, визначено їх взаємозв’язки з іншими онімами; простежено закономірності впливу територіального розташування об’єктів на номінаційні процеси. Дослідження показує, що оніми Кудрявець, Копирів кінець мають історичне значення, які утворились способом трансонімізації.