ЛІНГВОСТИЛІСТИЧНІ ЗАСОБИ ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНОГО ІМІДЖУ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ В СУЧАСНИХ УКРАЇНСЬКИХ МЕДІАТЕКСТАХ - Мамчич, Дарина Романівна (Молодий дослідник, 2025)
У статті розглянуто лінгвостилістичні засоби формування позитивного іміджу захисника України у сучасних українських медіатекстах. Актуальність дослідження зумовлена потребою зміцнення національного духу в умовах війни. Проаналізовано лексичні, синтаксичні, стилістичні та графічні засоби, спрямовані на посилення емоційного впливу на аудиторію. Особливу увагу приділено використанню епітетів, метафор, риторичних запитань, окличних конструкцій, парцеляції та інших експресивних засобів, які сприяють створенню переконливого образу військового чи волонтера. Робота демонструє значущість медіадискурсу як інструменту суспільного впливу та національної консолідації.